אומנם בימים אלו חו"ל נראית כמו חלום רחוק, או כמו סוף עצוב בתוך מלונית, אך אם נתייחס לקצב המסחרר של החיסונים, ניתן רק להסיק שחופשות בחו"ל יחזרו מהר מהמצופה, וכשזה יקרה הביקוש יהיה גדול, ולכן מוטב להיות מוכנים עם כמה תשובות. אבנר הייזלר, מומחה בתחום הביטוחים, ניגש לעשות סדר. מסביר מדוע מדובר בביטוח שאין להתעלם ממנו ואף יותר מכך, מציין על מה אין לוותר ומה רצוי לבדוק לפני שסוגרים פוליסה. מריחים חו"ל? המידע הזה עבורכם!
לטייל בראש שקט
מצד אחד חו"ל זה חופש, רגיעה, פינוק, חוויה וסוג של בועה מהמציאות שנשארה בארץ, אך כדי שזה יקרה, יש להגיע לטיול ללא דאגות מיותרות, ועל כן ביטוחי נסיעות לחו"ל כה חיוניים. אם נהיה מציאותיים ואם נסתמך על הנתונים, נמצא שרוב הסיכויים שתחזרו הביתה שלמים ובריאים ואפילו לא מנוזלים. עם זאת, בשביל הסיכוי הקטן שמשהו לא צפוי יקרה (למשל יגנבו לכם את המצלמה או תפספסו מדרגה ותישברו את הרגל), בהחלט כדאי להיות מבוטחים. מי שיצא לו להכיר את אבנר הייזלר בדה מרקר יודע לומר שמדובר באיש עסקים שמבין שבשביל להרוויח צריך להיות מאורגנים, ופה הייזלר מוצא לנכון לחדד שמומלץ להתייחס אל ביטוח כאל אקמול או פלסטר שנמצא בתיק – תמיד טוב לדעת שהוא שם. לא תופס מקום וכן עשוי להפריד בין חוויה לבעיה.
התאמה מלאה
חשוב לדעת שממש כפי שבארץ יש לוודא שפוליסת הבריאות מתאימה לסך המשתנים האישיים, כך גם ביטוח הנסיעות מיישר קו. מה זה אומר? ובכן הייזלר מבקש להבהיר שמדובר בתחום מאוד מפותח ובתחרות מאוד גדולה, ועל כן הלקוח זוכה להרוויח, זוכה לשלם רק על מה שבאמת נכון עבורו. לצורך הדוגמה נציין שקיים סעיף שמתייחס לנשים בהריון, לספורט אתגרי, לאובדן ציוד טכנולוגי יקר, לנזק שנגרם בעקבות שימוש בסמי הזיה, לאסון שנגרם בעקבות רעידת אדמה, להפסד שכר לימוד סטודנטיאלי וכדומה. מכאן שבהתאם למסלול, למאפייני היעד ולפעילויות שעומדות על הפרק, ניתן ליהנות מביטוח ממוקד ומקיף.
רגע לפני עלייה למטוס דגשים נוספים
כפי שמבהיר אבנר הייזלר בראיון בדה מרקר, טרם עושים כל צעד בעולם העסקים או בעולם הביטוחים, יש לקרוא היטב את האותיות הקטנות, ויש לדעת לשאול את השאלות הנכונות. כיצד זה פוגש אותנו בתחום הביטוחים לחו"ל? ובכן רבים עשויים לראות פוליסה שנראית מפתה ועל כן מבקשים למהר לסגור עסקה. הייזלר מציין שבכול הנוגע לעסקאות וכסף תמיד רצוי לבחון כראוי את הפרטים. מה אם כן רצוי לבחון? הייזלר מייעץ לעבור על הרזומה של חברת הביטוח בכול הנוגע להגשת תביעה (האם משתפת פעולה או נוטה להערים קשיים על הלקוחות), עד כמה הליך הגשת התביעה נחשב קל, האם קיימים דמי השתתפות (ומהו השווי שלהם), עד כמה הכיסוי הרפואי מקיף, האם קיים מוקד חירום רפואי שמעניק שירות בשפה העברית (וכיצד ניתן להשיגו), האם ניתן להרחיב את הפוליסה, האם ישנה התייחסות לכיסוי צד ג' וכדומה.
כיום יותר מתמיד
אם נחזור להתייחס לקיומה של הקורונה, נציין שהיא רק מחזקת את הצורך להצטייד בביטוח נסיעות לחו"ל. באופן שכזה ניתן לוודא שאם הטיסה תתבטל בעקבות הנגיף, עלות הכרטיס לא תאבד, ואף ניתן לדעת שגם אם בעת הטיול יחולו סיבוכי קורונה (או פשוט תידרשו לעבור בדיקת קורונה), יש מי שיישא בעלויות. לסיכום נציין שכיום יותר מתמיד חו"ל נראית מפתה וכיום יותר מתמיד ביטוח נסיעות לחו"ל הוא בגדר חובה. צאו ותיהנו!